Райконен: Семейството е по-важно от състезанията


Райконен: Семейството е по-важно от състезанията
Снимка: Gulliver/GettyImages

2425 0

Бившият световен шампион във Формула 1 Кими Райконен даде интервю пред „Ел Паис“. Финландският ветеран започва последния си сезон от договора си с Алфа Ромео. Райконен говори за своята кариера и за личния си живот.

„Бащинството променя тотално задълженията ти. Притесняваш се много повече. Все пак това са деца, имат нужда от теб, това е най-важното нещо в живота ти. В момента за мен семейството е много по-важно от състезанията ми във Формула 1. Обожавам да карам, но ми липсват много, когато ме няма. Най-трудната част е моментът, в който ме няма вкъщи за дълго време, хората не могат да го видят, но около състезанията във Ф1 има доста скучни периоди.“

40-годишният пилот се надява на успешен сезон в Алфа Ромео заедно със съотборника си Антонио Джовинаци. „Новият болид за сезон 2020 се справи отлично при тестовете. Първият ми тестов ден беше добър. Най-важното нещо е, че изглежда, че всичко работи както трябва и няма сериози усложнения. Все още имаме да извървим доста път, но смятам, че направихме крачка напред, в сравнение с миналата година“, допълни Райконен.

Новият сезон във Формула 1 започва на 15-ти март с Гран При на Австралия. А ето кое състезание от календара на Формула 1 може и да не се проведе.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички