„Хамилтън ще спечели осем световни титли“


„Хамилтън ще спечели осем световни титли“
Снимка: Getty Images/Guliver

1388 0

Бившият световен шампион във Формула 1 Ален Прост смята, че настоящият номер едно Люис Хамилтън може лесно да спечели нови две шампионатни титли в следващите два сезона, с което да постави нов рекорд в най-популярното автомобилно състезание. През тази кампания британецът се опитва да изравни постижението на Михаел Шумахер от 7 световни титли при пилотите.

Бившият немски състезател постигна това през 2004-та година, като много анализатори смятаха, че това е рекорд, който никога няма да бъде подобрен. Шестнайсет години по-късно Хамилтън е много близо да стори това, а Ален Прост предрича, че пилотът на Мерцедес дори ще подобри постижението на Шумахер. „Той има шест световни титли в момента. Смятам, че ще ги направи осем. Не виждам кой друг може да спечели тази година. Може би единствено Валтери Ботас. Зависи колко старта ще се проведат тази година, тъй като ако Хамилтън пропусне едно или две състезания заради механичен проблем, не се знае. Но не виждам как някой ще пребори Мерцедес тази година“, заяви Ален Прост в интервю за „Ройтерс“.

Валтери Ботас все пак води на съотборника си Люис Хамилтън във временното класиране след първите два старта на кампанията във Формула 1. В неделя предстои състезанието за Голямата награда на Унгария. А ето къде трябва да се проведе кръг от Формула 1 според Люис Хамилтън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички