Хамилтън се цели в рекорд на Шумахер в Унгария


Хамилтън се цели в рекорд на Шумахер в Унгария
Снимка: Gulliver/GettyImages

1388 0

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън ще се опита да подобри постижение на рекордьора по титли в най-популярното автомобилно състезание Михаел Шумахер тази неделя. Третият кръг от календара във Ф1 ще се проведе на „Хунгароринг“, а британецът ще има допълнителна мотивация да триумфира в надпреварата.

При успех в неделя Люис Хамилтън ще запише осмата си победа в кариерата на Гран при на Унгария. До момента пилотът на Мерцедес е завършвал на първо място при стартовете на „Хунгароринг“ през 2007-ма, 2009-та, 2012-та, 2013-та, 2016-та, 2018-та и 2019-та година. Ако Хамилтън пресече първи финалната права този уикенд, той ще изравни рекорда на Михаел Шумахер за най-много победи на една и съща писта във Формула 1. Легендарният немски пилот има осем успеха на Гран При на Франция.

Интересното е, че самият Хамилтън дори не е подозирал, че е на път да подобри рекорда на Шумахер. „Дори не знаех това. Всеки път, когато някой ми напомня за рекордите на Михаел, продължавам да се изумявам колко много победи, титли и полпозишъни има той. Рекорд след рекорд. Това постоянно ми напомня колко успешен пилот беше той“, заяви Люис Хамилтън пред ‘Motosport-Total.com’.

При победа на старта в Унгария, настоящият световен шампион ще се доближи и до друго постижение на Михаел Шумахер. Германецът държи рекорда за най-много победи във Формула 1 с 91, докато Хамилтън е с 84. А ето къде трябва да се проведе старт от Ф1 според Люис Хамилтън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички