„Завръщането на Шумахер във Формула 1 беше глупаво решение“


„Завръщането на Шумахер във Формула 1 беше глупаво решение“
Снимка: Getty Images/Guliver

3322 0

Бившият мениджър на Михаел Шумахер Вили Вебер заяви, че завръщането му във Формула 1 е било глупаво решение. Бившият немски пилот се отказа от спорта през 2006-та година, след като спечели 7 световни титли и финишира на първо място в 91 състезания.

Шумахер трябваше да се завърне през 2009-та година и да замести контузения Фелипе Маса в тима на Ферари, но впоследствие той също получи травма. През следващата година немският пилот шокира всики, след като бе представен за новия пилот на отбора на Мерцедес и подписа 3-годишен договор с тима. Вебер, който дълги години бе мениджър на Шумахер, се е опитал да убеди бившия световен шампион да не се завръща, но не успял. „Нека си го кажем, това беше най-глупавото нещо, което той направи. Той каза, че му е скучно и трябва да се състезава. Тогава аз му казах „Михаел, какво точно искаш? Можеш само да загубиш. Не можеш да печелиш вече. Спечели всичко. Ти си най-добрият пилот в света“. Но той не искаше да ме чуе“, заяви Вили Вебер пред ‘Motorsport-Total.com’.

В крайна сметка Михаел Шумахер добави само още един подиум към сметката си, който дойде по време на Голямата награда на Европа през 2012-та година. Тогава немският състезател стана най-възрастният пилот, който се качва на подиума след Джак Брабам през 1970-та година. А ето какво се случва с лечението на Михаел Шумахер.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички