Хамилтън: Поне още 3 сезона ще съм във Формула 1


Хамилтън: Поне още 3 сезона ще съм във Формула 1
Снимка: Getty Images/Guliver

1490 0

Шесткратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън разкри, че планира да се състезава в най-престижните автомобилни серии още поне три години. 35-годишният Хамилтън доминира в спорта в последните години, като още този сезон може да изравни рекорда на Михаел Шумахер от седем световни титли, а под прицел е и върховото постижение на германеца от най-много победи във Формула 1. Хамилтън обаче няма намерение да се отдава на почивка в близко бъдеще.

"Принудителната почивка покрай пандемията ми даде възможност да си отдъхна. По някакъв начин това ми даде нова енергия да се състезавам дълги години. Бих искал да мога да се състезавам на това ниво до безкрай, но е ясно, че в един момент физиката и психиката започват да отстъпват. Не знам кога ще стане това, но не мисля, че ще бъде в следващите две или три години, така че ще бъда на линия в близко бъдеще", коментира британецът, който води с пет точки на върха на класирането при пилотите пред съотборника си в Мерцедес Валтери Ботас след първите три старта от сезона.

"Целта ми е да продължа да се състезавам на най-високо ниво възможно най-дълго. Ще продължа да съм във Формула 1 поне още три години", допълни Хамилтън, който днес ще участва в квалификациите за Гран при на Великобритания на пистата "Силвърстоун". А кои състезания от календара на Формула 1 отпаднаха за тази година вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички