Без САЩ, Мексико и Бразилия във Формула 1 тази година


Без САЩ, Мексико и Бразилия във Формула 1 тази година
Снимка: Guliver/Getty Images

1492 0

Състезанията в САЩ, Мексико и Бразилия официално отпаднаха от календара на Формула 1 през този сезон заради ситуацията с коронавируса в Северна и Южна Америка. Трите държави са сред най-лошо засегнатите от световната пандемия и шефовете на Ф1 смятат, че провеждането на състезания във въпросните страни би било безотговорно.

Вместо това три нови старта ще бъдат добавени към календара. Очаква се завръщане на пистите „Нюрбургринг“ в Германия и „Имола“ в Италия, като също така дебют ще направи „Портимао“ в Португалия. Очаква се стартът в Германия да се проведе на 11-ти октомври, следван от „Портимао“ на 25-ти октомври и Гран при на Сан Марино на 1-ви ноември.

Състезанието за Голямата награда на САЩ в Остин, Тексас трябваше да се проведе на 23-ти октомври, старта в Мексико бе насрочен за седмица по-късно, а този в Бразилия на 13-ти ноември. Заради големия брой заболели в трите страни официалните лица на Формула 1 приеха, че провеждането на тези състезания е невъзможно. А ето коя легендарна писта също няма да посрещне състезание от Формула 1 тази година.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички