Хамилтън отново триумфира, този път в Унгария


Хамилтън отново триумфира, този път в Унгария
Снимка: Gulliver/GettyImages

1177 0

Световният шампион Люис Хамилтън спечели втора победа за сезона във Формула 1. Британецът триумфира на старта за Голямата награда на Унгария. Втори се нареди Макс Верстапен от Ред Бул, а трети финишира съотборникът на Хамилтън в Мерцедес Валтери Ботас.

Още преди началото на състезанието имаше проблеми за Макс Верстапен. Холандецът се удари в бариерите в завой 12, докато се нареждаше на решетката. Участието му в състезанието бе под сериозен въпрос, след като механиците на Ред Бул имаха само 18 минути да поправят повредите по окачването му. Все пак те се справиха навреме и Верстапен се включи в надпреварата.

Люис Хамилтън стартира първи и не изпусна лидерската позиция до самия край на състезанието. Съотборникът му Валтери Ботас направи лош старт, но финландецът успя да навакса изоставането си и излезе на трета позиция 25 обиколки преди края на надпреварата. Три обиколки преди края Ботас намали изоставането си от Верстапен на под две секунди и се опита да го атакува в последната обиколка, но така и не успя да завърши изпреварването. Поредно слабо състезание направиха пилотите на Ферари. Себастиан Фетел финишира 6-ти, а Шарл Льоклер се нареди 11-ти.

С победата си днес Люис Хамилтън изпреварва Валтери Ботас на върха във временното класиране при пилотите през настоящия сезон във Формула 1. Британецът събира актив от 63 точки, докато съотборникът му в Мерцедес е с 58. Макс Верстапен е 3-ти с 33 точки. При конструкторите Мерцедес е убедителен лидер със 121 точки, следвани от Ред Бул с 55 и МакЛарън и Рейсинг Пойнт с по 40.

А ето какъв рекорд на Шумахер изравни Хамилтън днес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички