"Имола" може да се завърне в календара на Формула 1 за пръв път от 14 години


"Имола" може да се завърне в календара на Формула 1 за пръв път от 14 години
Снимка: Getty Images/Guliver

2510 0

Президентът на пистата "Имола" Селватико Естенсе се е свързал с шефовете на Формула 1 с идеята за организирането на исторически „трипъл“ от надпревари във Ф1 през този сезон. Във вчерашния ден сайтът ‘GP Fans’ съобщи, че има планове за провеждането на състезание на пистата „Муджело“ в уикенда 11-13-ти септември.

Седмица по-рано (на 6-ти септември) е насрочен стартът за Гран при на Италия на „Монца“. Затова сега Естенсе си е поставил за цел да бъдат организирани три поредни надпревари на Ботуша, което не се е случвало досега. „F1 е в ДНК-то на „Имола“. На това трасе са се случвали исторически за спорта събития. С поглед към бъдещето, както и към местната икономика при тази сериозна криза, целта ни през тази година е да върнем най-престижната автомобилна надпревара на „Имола“. Най-логичното и изгодно решение за феновете би било F1 да е на писти със сериозно значение, каквато е „Имола“. А с „Монца“ и „Муджело“ може да се оформи легендарен национален „трипъл“. Работим по въпроса още от април, съдействайки си с местните власти и институции, както и с Формула 1. Надяваме се и италианската спортна федерация да ни подкрепи“, заяви Селватико Естенсе.

Ако старта на „Имола“ се проведе, той ще бъде първи в календара на Формула 1 от 14 години насам. Новият сезон във Ф1 започва на 5-ти юли с Гран при на Австрия. А ето коя държава може да приеме състезание от Ф1 за пръв път от 24 години.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички