Рикардо: 10 състезания са достатъчни за да бъде обявен световен шампион


Рикардо: 10 състезания са достатъчни за да бъде обявен световен шампион
Снимка: Getty Images/Guliver

1215 0

Пилотът от Формула 1 Даниел Рикардо смята, че са необходими 10 състезания през сезона, за да бъде коронясан нов световен шампион в най-популярната автомобилна надпревара през 2020-та година. До момента в календара са обявени само 8 състезания, след като кампанията така и не можа да започне заради глобалната пандемия от коронавирус.

Тепърва се очаква да бъдат добавени още състезания през есенните и зимните месеци, като целта е да се състоят 16 или дори 18 старта от сезона, за да бъде завършена кампанията. Пилотът на Рено Даниел Рикардо обаче смята, че дори и да има само 10 състезания, това пак би било достатъчно за определянето на нов световен шампион. „Смятам, че ако се състоят обявените до момента състезания, това ще бъде един нормален сезон. Ако стартовете бяха четири или пет – по-скоро няма да може да се определи световен шампион. Но ако се проведат 10 или повече състезания, не виждам причина, поради която това да не се брои за нормален сезон. Разбира се, атмосферата ще бъде по-различна без фенове, поне през първата част от сезона, но реално всички ние ще се състезаваме. Същите пилоти, същите болиди“, заяви Даниел Рикардо в подкаста ‘In The Line’.

Новият сезон във Формула 1 трябва да стартира на 5-ти юли с Гран при на Австрия. А ето коя държава може да приеме старт от Формула 1 за пръв път от 24 години.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички