„Ферари трябва да покаже доверието си към Фетел“


„Ферари трябва да покаже доверието си към Фетел“
Снимка: Gulliver/GettyImages

1242 0

Бившият президент на Ферари Лука ди Монтецемоло призова Скудерията да подкрепи Себастиан Фетел в остатъка от сезона. Настоящата кампания на немския пилот, която ще бъде последна за него в тима на „черните кончета“, е отчайваща, като до момента той успя да събере едва 10 точки от първите 5 старта.

На второто състезание на „Силвърстоун“ миналата неделя за пореден път бе демонстрирана липсата на връзка между пилота и отбора, след като Фетел открито разкритикува решението на неговия отбор за посещение на бокса още в началото на състезанието. Това доведе до допълнително напрежение в тима на Ферари и медиите вече започнаха да спекулират дали немският пилот изобщо ще завърши кампанията с отбора. Ди Монтецемело иска Скудерията да даде пълна подкрепа на Фетел в остатъка от сезона. „Едно от последните ми действия като изпълнителен директор на Ферари беше да докарам Себастиан Фетел в отбора. За мен Себастиан е шампион, той е много добър отборен състезател. Какво имам предвид – той е като Михаел Шумахер – печели и губи с отбора.“

„Себастиан не се чувства у дома в момента. Той направи грешка на „Силвърстоун“ в неделя, това е част от състезанието. Можете да разберете защо беше ядосан. Отборът трябва да му се довери точно сега, той се нуждае от това. Ферари се нуждае от него, нуждае се от неговите точки, нуждае се от Себастиан“, заяви Лука ди Монтецемоло пред ‘RTL’.

А ето кой бивш пилот от Формула 1 смята, че е най-добре Фетел да се откаже след края на сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички