Бивш пилот от Формула 1: Най-добре е Фетел да се откаже


Бивш пилот от Формула 1: Най-добре е Фетел да се откаже
Снимка: Getty Images/Guliver

2229 0

Бившият пилот от Формула 1 Герхард Бергер смята, че Себастиан Фетел трябва да се откаже от най-популярното автомобилно състезание. Бъдещето на немския пилот бе поставено на карта по-рано през тази година, след като стана ясно, че Ферари няма да поднови договора му в края на сезона.

По всичко изглежда, че сега 4-кратният световен шампион има три опции за бъдещето си – да се откаже, да си вземе година почивка или да се присъедини към Астон Мартин през следващата кампания. Бергер смята, че 33-годишният пилот трябва да се оттегли от Формула 1. „Себастиан стана 4 пъти шампион във Формула 1 и премина през всичко в добро здраве. Моят съвет към него е да се откаже. От друга страна, познавам Себастиан много добре. Той чистокръвен състезател, иска отново да печели състезания. За момента Рейсинг Пойнт е най-доброто място за него. Те разполагат с кола, която може да качи Перес или Ланс Строл на подиума“, заяви Бергер пред ‘Sportbuzzer’.

През последните сезони Фетел на два пъти загуби битката за титлата с Люис Хамилтън и на няколко пъти бе побеждаван от съотборника си Шарл Льоклер. Настоящият сезон също е труден за германеца. Докато Льоклер вече има два подиума и 33 точки в актива си, Фетел има едва 10, като най-доброто му класиране дотук е 6-тото място в Унгария. А ето колко още сезона смята да остане Хамилтън във Формула 1.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички