Валтери Ботас подписа договор с Мерцедес до 2021-ва година


Валтери Ботас подписа договор с Мерцедес до 2021-ва година
Снимка: Getty Images/Gulliver

1889 0

Световният шампион при конструкторите във Формула 1 Мерцедес потвърди, че Валтери Ботас ще остане в тима поне за още една година, след като подписа нов договор с отбора до края на 2021-ва година. „Сребърните стрели“ обявиха новината в навечерието на 70-тата годишнина на Гран При на „Силвърстоун“, където финландецът ще се опита да скъси изоставането си от 30 точки от съотборника му и настоящ световен шампион Люис Хамилтън.

„Много съм щастлив да остана част от Мерцедес през 2021-ва година и да надградя над постиженията, на които вече се радваме в отбора. Благодаря на всички в отбора и на голямото семейство на Мерцедес за продължителната подкрепа и вяра, която имат в мен. Горд съм да представям този велик отбор и се радвам, че нашето пътешествие заедно ще продължи още един сезон“, заяви Валтери Ботас в официално изявление.

Това ще бъде 5-ти сезон на Ботас с Мерцедес, който помогна на тима да спечели титлата при конструкторите във всеки един от досегашните си три кампании с отбора, като спечели 8 индивидуални състезания за този период. А ето колко още години смята да остане във Формула 1 съотборникът на Ботас Люис Хамилтън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички