Шарл Льоклер не се счита за водещият пилот на Ферари


Шарл Льоклер не се счита за водещият пилот на Ферари
Снимка: Getty Images/Guliver

2568 0

Шарл Льоклер не смята, че ще се превърне в основният пилот на Ферари след напускането на Себастиан Фетел в края на настоящата година. По-рано през настоящия месец пилотът от Монако научи, че ще има нов съотборник в Скудерията, след като 4-кратният световен шампион ще напусне тима след изтичането на договора му.

„Черните кончета“ вече привлякоха Карлос Сайнц, който подписа договор за две години. След като Льоклер е считан за бъдещето на Ферари, много анализатори вече умуват над това, дали Сайнц е подписал, за да бъде в ролята на втори пилот в тима. „Разбира се, че Карлос ще ми бъде конкуренция, той ще бъде много бърз. Аз не съм водещият пилот на Ферари. Смятам, че Карлос е страхотен пилот и той ще го докаже, не всички са наясно с това все още. За мен това ще бъде страхотно предизвикателство, ще е по-различно от това да карам с Фетел“, заяви Шарл Льоклер пред ‘L’Equipe’.

Монегаскът не пропусна да каже няколко думи и за настоящия си съотборник Себастиан Фетел. „Истината е, че той ме научи на много неща. Много съм щастлив, че той е мой съотборник, защото той е много опитен състезател“, добави Льоклер. А ето защо Себастиан Фетел може да „заформи“ война в Мерцедес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички