Дженсън Бътън е шокиран от това, че Фетел напуска Ферари


Дженсън Бътън е шокиран от това, че Фетел напуска Ферари
Снимка: Gulliver/GettyImages

1382 0

Бившият световен шампион във Формула 1 Дженсън Бътън смята, че ще е лудост, ако слуховете, че Ферари са принудили Себастиан Фетел да напусне тима, се окажат истина. Миналата седмица „черните кончета“ и 4-кратният световен шампион обявиха, че техните взаимоотношения ще приключат след края на сезон 2020.

Новината породи редица спекулации за причината за напускането на немския пилот. Фетел и Ферари не успяха да се разберат за нов договор, като пилотът разкри новината в понеделник вечер, което принуди Скудерията да обявят официално раздялата си с германеца във вторник. Бътън, който стана световен шампион във Формула 1 през 2009-та година, коментира ситуацията с напускането на Фетел. „Ако той е бил принуден от Ферари да напусне, това е лудост. Той е 4-кратен световен шампион. Мисля, че той показа скоростта си през миналата година. Имаше трудни моменти, когато Шарл Льоклер се представяше много добре и смятам, че това го нарани. Но мисля, че той е човек, когото определено всеки един отбор от Формула 1 би искал в тима си“, заяви Дженсън Бътън пред ‘Sky F1’.

Във Ферари вече намериха заместник на Фетел, като подписаха с Карлос Сайнц за две години, като той ще бъде партньор на Шарл Льоклер през сезон 2021. Междувременно се появи информация, че Себастиан Фетел вече е избрал следващия си отбор във Формула 1.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички