Бърни Екълстоун разкритикува Зеленски и шокира: Бих поел куршум за Путин


Бърни Екълстоун разкритикува Зеленски и шокира: Бих поел куршум за Путин
Снимка: Getty Images/Guliver

2813 0

Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун даде много любопитно интервю за „ITV“. В него той обяви шокиращо, че "би поел куршум" за руския президент Владимир Путин. Екълстоун дори го описа като "човек от най-висока класа".

Според него войната в Украйна не е умишлена. Мнението му е, че президентът на Украйна Володимир Зеленски е можел да я предотврати. По думите му, Зеленски е  трябвало да говори с Путин, който е "разумен" човек.

"Все още бих поел куршум за него (Путин). Предпочитам да не пострадам, но ако се налага, бих го направил. Той е човек от най-висока класа. Това, което прави в момента, е нещо, в което той вярва. Прави го за Русия", отсече Екълстоун .

"За съжаление, той мисли като много други бизнесмени, какъвто съм и аз. И ние правим грешки от време на време, а когато допуснем такива, гледаме да ги поправим възможно най-бързо. Мисля, че ако другият човек (Зеленски) бе направил правилните неща (война нямаше да има). Неговата професия е комик и изглежда, че иска да продължава да се изявява като такъв. Ако бе помислил, той щеше да стори всичко по силите си, за да разговаря с г-н Путин, който е разумен човек. Той щеше да го изслуша и да направи нещо по въпроса", продължи 91-годишният британец.

"Ако съм разбрала правилно, смятате, че президент Зеленски е трябвало да направи повече, за да предотврати войната и тя е зависела от неговите действия, а не от промяна на исканията на Путин?", го попита водещата.

Последва отговор: „Абсолютно“.

"Не. Това не е умишлено", отговори Екълстоун на въпрос дали действията на Путин и смъртта на хиляди хора са оправдани.

Екълстоун работи много време с Путин за създаването на Гран при на Русия, което обаче сега е извън календара на Формула 1 заради войната в Украйна. Освен това, ръководството на най-престижната автомобилна надпревара забрани участието на руски пилоти през настоящия сезон.

"Аз не бих вадил състезанието и определено не бих спирал руските спортисти, включително пилоти. Те нямат участие във всичко това и не бива да бъдат наказвани", каза за финал Екълстоун.

А ето как един от любимите футболисти на Путин скастри президента на Русия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички