Бриаторе: Във Ферари няма лидер


Бриаторе: Във Ферари няма лидер
Снимка: Getty Images/Guliver

1432 0

Бившият собственик на отбори от Формула 1 Флавио Бриаторе е поредният човек, който обвини тима на Ферари в липса на лидерство. Скудерията изпитваше затруднения още във финалните кръгове на миналия сезон, но в отбора бяха оптимисти за настоящата кампания.

„Черните кончета“ завършиха миналия сезон по приличен начин и са надяваха да се доближат сериозно до Мерцедес и заедно с Ред Бул да спорят за световната титла при конструкторите през настоящата кампания. През 2020-та не само Ферари е далеч от борбата за титлите, а тимът започна да заема ролята на средняк, въпреки че Шарл Льоклер успя да се възползва от възможностите, които се откриха пред него в изминалите състезания и да запише два подиума. Не се очаква отборът да се бори за световните титли поне до 2022-ра, а според бившия шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун тимът няма лидер.

Подобно мнение изказва и Флавио Бриаторе. „Ферари не е точно Ферари в момента. Всеки понякога тръгва по труден път. В момента по такъв е поел отборът на Ферари. Ферари е важно име в този спорт и бизнес – всеки един пилот би имал желание да кара за тях две или три години. Но на пистата те имат проблеми в последните години. Те имаха страхотни пилоти и не спечелиха нищо, трява да има причина за това. Причината в случая е, че във Ферари няма лидер. Когато няма лидерство, не всеки тръгва по правилния път“, заяви Бриаторе в интервю за ‘The Insider’. А ето какво трябва да направи Ферари спрямо Себастиан Фетел.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички