"Верстапен не може да се сравнява с Хамилтън", смята бивш шампион във Формула 1


"Верстапен не може да се сравнява с Хамилтън", смята бивш шампион във Формула 1
Снимка: Getty Images/Guliver

1784 0

Бившият световен шампион във Формула 1 Нико Розберг смята, че в бъдеще Люис Хамилтън ще бъде признат за най-добрия пилот в историята на надпреварата. Поводът за коментара на германеца от финландски произход са постоянните сравнения между 6-кратния световен шампион и новоизгряващата звезда на Ф1 Макс Верстапен.

Розберг коментира съперничеството между двамата преди старта на новия сезон във Формула 1. „Макс е единственият състезател от Ф1, който е на едно ниво с Люис. Той безспорно притежава таланта, който има Люис и ако е в правилния болид, без съмнение ще бъде претендент за титлата през този сезон. Но не мога да кажа, че Макс е по-добър състезател от Люис. Люис ще стане най-добрият пилот на всички времена.“

„Той е абсолютният фаворит за спечелването на шампионата, но имам сериозни надежди, че ни очаква вълнуващ сезон. Убеден съм, че Ред Бул и Ферари могат се стабилизират и да бъдат на едно ниво с Мерцедес през тази година“ допълни Нико Розберг. Новият сезон във Формула 1 стартира в неделя с Гран при на Австралия на пистата „Албърт парк“ в Мелбърн. А ето за кой отбор трябва да се състезава Хамилтън според негов сънародник.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички