Фетел не е опция за Ред Бул


Фетел не е опция за Ред Бул
Снимка: Getty Images/Guliver

1473 0

Шефът на отбора на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви, че тимът няма намерение да връща обратно Себастиан Фетел. Немският пилот прекара най-силния си период от кариерата като част от Ред Бул като стана световен шампион във Формула 1 в четири поредни сезона между 2010-та и 2013-та година.

Хорнер обаче е фокусиран върху бъдещето на отбора, вместо да гледа назад в миналото. „Себастиан е страхотен пилот и това, което постигнахме заедно беше огромно – четири поредни световни титли. Той реши да напусне и премина във Ферари, това бе неговият избор. Смятам, че той е мислил дълго за това, но сме щастливи от състезателите, с които разполагаме в момента. Алекс Албън ставаше по-силен през миналия сезон. Разполагаме с Макс Верстапен, който има дългосрочен договор с тима и нашата цел е да продължим с тези двама пилоти не само през следващия сезон, но и след 2021-ва година“, заяви Хорнер пред ‘Sky Sports F1 Show’.

По време на медиен конферентен разговор във вчерашния ден главният изпълнителен директор на Мерцедес Тото Волф загатна за евентуално преминаване на Фетел в тима. „Няма как да имаш възможността да привлечеш 4-кратен световен шампион и да кажеш директно „не“. Трябва да помислиш първо“, заяви Волф. А ето какъв спор се зароди в Мерцедес заради Себастиан Фетел.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички