Кубица посочи защо Верстапен ще стане световен шампион преди Льоклер


Кубица посочи защо Верстапен ще стане световен шампион преди Льоклер
Снимка: Getty Images/Gulliver

1457 0

Пилотът от Формула 1 Роберт Кубица смята, че Макс Верстапен ще спечели световна титла преди Шарл Льоклер. След като направи завръщането си в най-популярното автомобилно състезание през миналия сезон с тима на Уилямс, Кубица ще бъде в ролята на тестов пилот на Алфа Ромео през тази година.

Полският състезател е на мнение, че Макс Верстапен е в по-добра позиция да спечели първата си шампионатна титла от Ф1 преди Шарл Льоклер да постигне същото. Кубица сподели впечатленията си от двете млади звезди на автомобилното състезание, като посочи с какво холандецът превъзхожда пилота на Ферари. „Смятам, че Макс е много интелигентен и е готов да спечели световната титла. Трябва да видим как ще се държи той, докато се бори за титлата, но бих заложил, че Верстапен първи измежду двамата ще стане световен шампион. Льоклер можеше да спечели второто си състезание с Ферари в Бахрейн. Тези, които са останали изненадани от силните му представяния, знаят доста малко за самите пилоти. Нормално е някой като Шарл да създава проблеми за Фетел“, заяви Кубица пред „Кориере дела Сера“.

Стартът на новия сезон във Формула 1 бе забавен заради пандемията от коронавирус. През последните дни обаче бяха обявени официална дата и място за стартиране на кампанията. Ето кога ще започне сезон 2020 и какви промени в календара ще има.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички