"Волво" направиха модификация за деца в свой автомобил


"Волво" направиха модификация за деца в свой автомобил

2097 0

Ако сте се чудили как може да се возите в пълен комфорт, а в същото време да сте уверени в сигурността на вашето дете, вече имате отговор от "Волво".

Шведският производител на автомобили представи преди дни как предната седалка до шофьора може да бъде превърната в крепост за малки деца и бебета, която е абсолютно обезопасена, надеждна и удобна както за детето, така и за родителя.

Шведската компания направи ново Волво 2016 XC90, в което вгради седалка, която е поставена с гръб към пътя и е специално за малки деца. Реално, новият модел е модификация на последния модел XC90 от страна на компанията. Няколко анализатори побързаха да определят колата като "абсурдна", както и "мамамобил", но едва ли някой би оспорил сигурността и комфорта, които носи със себе си новото возило.

Целта на "Волво" е да елиминира всяка възможност за катастрофа от своите автомобили до 2020 година, като въведението "предна седалка за деца" е само един от многото атакувани ъгли от страна на компанията.

"Това да може да виждате детето си от задната седалка фронтално срещу вас, ще направи живота на родителите много по-лесен. Така по-лесно ще могат да пътуват заедно със своите деца, независимо колко са големи и къде е пътуването", заявява Тиша Джонсън по повод новия продукт на "Волво".

От „Волво“ казват, че малките деца – до 3-4 години, трябва да пътуват обратно на движението, а главичката им да има подкрепа, тъй като мускулите на врата им не са достатъчно укрепнали, а по това време има диспропорция между тежестта и размера на главата спрямо тялото.

Очаква се и други производители да почнат прототип на разработката на "Волво". 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички