Виталий Кличко избухна с гневен коментар срещу българските политици


Виталий Кличко избухна с гневен коментар срещу българските политици
Снимка: GettyImages

68384 0

Бившият боксов шампион Виталий Кличко направи остър коментар по адрес на българските политици, които се опитват да не взимат страна във военния конфликт Русия - Украйна. Кметът на Киев отправи призив към политиците да вземат по-категорична позиция за случващото се в Украйна.

"Позицията на някои български политици спрямо Украйна е "И вълкът сит, и агнето цяло". Те искат да помагат на Украйна, но същевременно да имат добри отношения с Русия", каза Виталий Кличко пред bTV.

"Днес светът е черно-бял - или си на страната на Украйна, или на страната на руския агресор. Всяко бизнес отношение с Русия означава, че подкрепяш войната и руската армия, която срива наши сгради и убива цивилни", заяви още Кличко.

"Можете ли да си представите някой да унищожава сгради в София или друг български град? Никой не дава гаранции на никого, а позицията на някои български политици е като „да си наполовина бременна“. От една страна, са срещу войната, от друга - искат да имат добри отношения с Русия", завърши украинецът.

Виталий Кличко похвали брат си Владимир за приноса му във войната срещу Русия (подробности четете тук).

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички