Виталий Кличко: Хубаво е, че имам Володя, той работи много за Украйна


Виталий Кличко: Хубаво е, че имам Володя, той работи много за Украйна
Снимка: Getty Images

14757 0

Кметът на Киев Виталий Кличко похвали брат си Владимир за неговия принос в битката на Украйна срещу Русия и за своята свобода. По-големият брат обясни каква е ролята на по-малкия в нея.

"Хубаво е, че имам Володя. Той е поел много работа. Имайки авторитет, възможност да отвори почти всяка врата - и в големия бизнес, и в политиката, като медийна личност, известна по света, той помага много. Володя за себе си никога няма да го каже, но аз мога да го кажа за брат си: стотици милиони евро бяха събрани благодарение на брат ми, а в Украйна пристигнаха стотици хиляди тонове хуманитарна помощ", каза Виталий Кличко в интервю за gordonua.com.

През миналата седмица Владимир беше в Германия, където се срещна с канцлера Олаф Шолц, а след това и с австрийския канцлер Карл Негамер.

"Той не спира работата, която върши. Той прави много, за да помогне на Украйна, да подкрепя страната, за да доближи моментът, за който всеки украинец мечтае днес - отново да има мир", завършва кметът на украинската столица. А ето какво каза Владимир след срещите в Германия. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички