Дионтей Уайлдър обяви изумителната причина да загуби срещу Тайсън Фюри


Дионтей Уайлдър обяви изумителната причина да загуби срещу Тайсън Фюри
Снимка: Getty Images/Guliver

19468 0

Вече бившият шампион на Световния боксов съвет Дионтей Уайлдър наруши мълчанието си и изброи причините за своето поражение от Тайсън Фюри така, както той ги вижда. Американецът предаде титлата, която владееше 5 години, след като загуби с технически нокаут от британската звезда.

Шокиращо или не, той беше категоричен, че единствената му грешка в мача е в изборът на облекло, с което да излезе на ринга преди да се изправи срещу гиганта Тайсън Фюри

"Костюмът ми се оказа твърде тежък за мен. От началото на боя не чувствах краката си. Беше видно, че имам проблеми с краката. Мнозина казаха, че нещо не е наред с мен. В трети рунд изобщо не усещах краката си", призна Бронзовия бомбардировач, цитиран от "Yahoo Sports".

Това не е първият случай, в който някой от лагера на американеца коментира по този начин поражението, след като Джей Дийс по подобен начин изрази опасения, че тежестта на костюма е причината за загубата.

*статията продължава след снимката 

"Цялото облекло тежеше около 18 килограма или повече. За първи път го сложих в нощта преди боя, но не мислех, че ще е толкова трудно. Исках да отдам почит на Месеца на историята на тъмнокожите в САЩ. Изглеждаше много готино, но, вероятно, го поставих над всичко останало", допълни американският боксьор.

Оправданието звучи нелепо за много от феновете на професионалния бокс, както и за анализаторите, които са убедени, че Уайлдър няма шанс в мач №3 срещу новия шампион. Също така, независимо от тежестта на костюма, причината за загубата на Уайлдър е контузията в ухото, нанесена му от гръмотевичния удар на Фюри (вижте ситуацията ТУК)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички