Тотална доминация: Фюри с 3 пъти повече тежки удари от Уайлдър


Тотална доминация: Фюри с 3 пъти повече тежки удари от Уайлдър
Снимка: Guliver/GettyImages

9336 0

В "реванша на века" не остана абсолютно никакво съмнение за факта кой боксьор беше по-добър на ринга, след като Тайсън Фюри не просто подчини тотално Дионтей Уайлдър, но и спази заканата си да го нокаутира. Това стана в 7-ия рунд, когато британецът налагаше с тежки удари безпомощния Уайлдър, докато съдията и треньорите му не решиха да прекратят двубоя. 

За безапелационната доминация на Фюри няма никакво съмнение сред всички анализатори и фенове на професионалния бокс, които гледаха срещата. Но дори статистиката доказва колко отчайващо слаб опонент беше Бронзовия Бомбардировач рано тази сутрин в Лас Вегас. 

Циганския крал е отправил цели 267 удара за 7-те рунда, в които мачът продължи. Това е малко по-малко от стандарта на Фюри, но променената му стратегия е големият фактор за това. От тях той е сполучил цели 82 пъти, което прави 30% успеваемост. В същото време Уайлдър е опитал 141 удара, от които едва 34 са били точни в главата и тялото на опонента. Най-голямата разлика между двамата обаче е в "силовите удари" или така наречените "power punches". 

От всички 267 удара на Фюри цели 160 влизат в графата "силови", от които цели 58 са били точни - 36% успеваемост. От тях в главата на Уайлдър са били цели 45! В ответната графа опитите на Уайлдър са 3 пъти по-малко - 55, а точните попадения - едва 18. Нещо повече - от неговите удари едва 8 са попаднали в главата на Тайсън Фюри. 

Безспорно това са най-слабите показатели на Уайлдър в кариерата му, като той никога не е изглеждал толкова безпомощен на ринга, дори да е имало ситуации, в които е изоставал. До голяма степен представянето му се дължи на бруталният първи нокдаун, в който Фюри прати Уайлдър (вижте го тук).  

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички