Легенда разсипа Уайлдър: Той просто не може да се боксира


Легенда разсипа Уайлдър: Той просто не може да се боксира
Снимка: Guliver/GettyImages

106321 0

Дионтей Уайлдър е роден с нокаутираща сила, която не може да се научи, но така и не разви техниката си и просто не може да се боксира. Това е анализът на легендарния треньор и настоящ коментатор на ESPN Теди Атлас, който има във визитката си куп световни шампиони в професионалния бокс

63-годшиният специалист сподели, че винаги е бил критикуван за твърдението си, че Бронзовия Бомбардировач не може да се боксира и не притежава техника, която да отговаря на невероятната мощ в дясната му ръка. И Атлас е катгоричен, че победата на Фюри над Дионтей с нокаут е доказателство за думите му. 

"Очаквах, че Уайлдър ще може да спечели този двубой, защото може да нокаутира всеки. В събота вечер обаче Заличителя не беше това, което може да бъде. От самото начало на кариерата му твърдя и съм казал на хората около него, че той не може да се боксира. Постоянно са ме атакували за това, но просто не може да се бие, така и не се научи. Но нокаутьор не става - такъв се раждаш и това е неговата сила. Той е роден с тази гръмотевица в дясната ръка, но срещу Фюри тя не проработи", категоричен беше легендарният треньор и по настоящем анализатор на ESPN. 

"В тази битка деснячката просто не беше фактор, за да го измъкне от тежката ситуация. Уайлдър беше разкрит, защото не знае как да се боксира и техниката му е несъществуваща. И Фюри разобличи всичко това. Тайсън беше решен да спечели и не му пукаше за нищо друго. 

Британецът се възползва от голямото си предимство, и то е че технически е много, много по-добра. Във всеки двубой техниката на Уайлдър може да го провали и във всеки един момент неговата мощ и неговата нокаутираща сила могат да го спасят. Срещу Фюри обаче техниката го провали, а силата му така и не получи шанс да го спаси", отсече Атлас. 

Вече втори ден поред Фюри получава изумителни похвали за представянето си на ринга срещу вече бившия шампион, след като успя да го нокаутира в 7-ия рунд. Но, докато всички обявяват мача в Лас Вегас за най-добър в кариерата на британеца, той не е съгласен с това твърдение и на свой ред Тайсън Фюри обяви най-великата си победа (подробности тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички