Уайлдър може да уволни човека, който хвърли кърпата в мача с Фюри


Уайлдър може да уволни човека, който хвърли кърпата в мача с Фюри
Снимка: Getty Images/Gulliver

4199 0

Американският боксьор Дионтей Уайлдър е много недоволен от решението на екипа му да хвърли кърпата по време на мача срещу Тайсън Фюри. Бронзовия бомбардировач загуби мача, а с него и титлата си на Световния боксов съвет след технически нокаут. Оказа се, че кърпата е била хвърлена от асистента на неговия треньор - Марк Бреланд. Американецът заяви дори, че може да се раздели с члена на своя щаб.

"Разочаровам съм от Марк поради простия факт, че сме обсъждали този въпрос много пъти. Не емоциите говорят в мен, това е моята принципна позиция. Говорили сме за тази ситуация много години преди тя да се случи. Аз като воин, като лидер, искам да излизам на ринга и да нося лична отговорност. Ако казвам, че излизам на ринга и мога да убия там човек, тогава разбирам, че и сам мога да се окажа в ролята на жертва", заяви Уайлдър.

Бронзовия бомбардировач е категоричен, че до края на мача е можел да обърне неговия развой, независимо че Тайсън Фюри го смазваше от бой до този момент, а броят удари нанесен от Уайлдър беше срамен за неговата визитка (подробности тук)

"Затова помолих екипа си никога, независимо от обстоятелствата, да не хвърля кърпата, защото аз съм специален. Оставаха ми още пет рунда. Независимо от това как изглеждаше отстрани, аз все още бях в строя. Разбирам, че Марк се опита да направи това, което смяташе за правилно, но това е моят живот и моята кариера и той трябва да приема моите желания", допълни боксовата звезда. А каква, според него, е причината да загуби мача вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички