Трите най-велики победи в кариерата на Антъни Джошуа (ВИДЕО)


Трите най-велики победи в кариерата на Антъни Джошуа (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3776 0

В събота срещу неделя (25-26 септември) Антъни Джошуа ще защитава поясите си от WBA, WBO и IBF срещу украинеца Олександър Усик, който до този момент няма загуба в професионалната си кариера.

Гледайте мача Джошуа - Усик ТУК!

В очакване на срещата, която ще се проведе на стадиона на Тотнъм в Лондон, SportLive.bg Ви представя:

Трите най-велики победи в кариерата на Антъни Джошуа!

3. Антъни Джошуа - Александър Поветкин (22.09.2018 г.)

На стадион "Уембли" британецът бе подложен на сериозно изпитание от известния руснак, който никога преди това не бе нокаутиран!

Джошуа имаше сериозни проблеми още в първия рунд, когато бе разклатен от серия силни крошета на Поветкин. 39-годишният руснак владееше инициативата до петия рунд, но след това AJ успя да обърне развоя на мача и да наложи своята игра.

В 7-ия рунд Антъни бе господар на ринга и с хубава серия от прави удари и крошета успя да свали на земята противника си. Поветкин все пак се изправи след тази безмилостна канонада, но последва нова такава и мачът бе прекратен.

С този мач Антъни Джошуа успя да затвърди превъзходството си в тежката категория и записа името си в историята като първият боксьор, нокаутирал Александър Поветкин на професионалния ринг!

2. Антъни Джошуа - Анди Руис (7.12.2019 г.)

След като през месец юни същата година AJ изненадващо бе нокаутиран в седмия рунд от мексиканеца, за него предстоеше реванш, който трябваше да бъде спечелен на всяка цена!

Въпреки че не успя да нокаутира Руис, Джошуа показа, че може да настройва играта си дори срещу неудобни съперници и проведе блестящ мач в тактическо отношение.

Той излезе на ринга изключително мотивиран и Руис този път нямаше какво да стори. Антъни и неговият екип се бяха подготвили повече от добре за тази среща и успяха да си върнат загубените колани. 

Мнозина фенове и анализатори бяха поставили под съмнение бъдещето на Джошуа след изненадващия и унизителен за него нокаут, но той показа, че не е просто поредният добър боксьор, който разполага с добра физика и силни удари, а може да се възстанови психически от едно такова тежко поражение и да излезе на ринга с "чист" ум!

1. Антъни Джошуа - Владимир Кличко (29.04.2017 г.)

В този зрелищен мач доминиращият дивизията повече от десетилетие Кличко, се изправи срещу млад и надъхан британец, който желаеше да го свали от боксовия трон. Стадион "Уембли" бе претъпкан с ентусиазирани фенове...

Интересно е да се отбележи, че преди 29 април Антъни Джошуа никога преди това не бе играл повече от седем рунда - за него просто нямаше нужда. Но опитният украинец го изпоти сериозно и дори в един момент изглеждаше така, сякаш Кличко е по-близо до това да спечели срещата.

Всичко за ветерана обаче приключи в 11-ия рунд, когато AJ на два пъти го прати на земята в нокдаун, а при последвалата трета канонада съдията се принуди да прекрати мача и да вдигне ръката на Джошуа.

С тази победа, над този противник, Антъни успя да стане световноизвестен и да "изгрее с ослепяваща светлина" на сцената на професионалния бокс!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички