Ето какво си казаха Антъни Джошуа и Олександър Усик на пресконференцията преди мача


Ето какво си казаха Антъни Джошуа и Олександър Усик на пресконференцията преди мача
Снимка: Getty Images

5845 0

В събота срещу неделя (25-26 септември) Антъни Джошуа ще се изправи срещу Олександър Усик, за да защити трите си титли от WBO, WBA и IBF. Мачът ще се проведе на стадиона на Тотнъм в Лондон, а ето как можете да го гледате от територията на България!

По-рано днес двамата боксьори в тежка категория се изправиха очи в очи, но за разлика от много техни колеги не само в този спорт, но и в смесените бойни изкуства, те показаха взаимно уважение и не се стигна до грозни сцени пред камерите - вижте в този материал ВИДЕО от момента, в който се изправиха един срещу друг, както и цялата пресконференция на ЗАПИС!

Ето част от изказванията на британеца и украинеца от днешната пресконференция:

Еди Хърн (промоутър и мениджър на AJ):

"Усик е голяма заплаха. Той е в топ 5 на най-добрите боксьори в супертежка категория. Дори бих казал, че държи първото място. И това плаши. Плаши с ума си, с умението да пресметне и да надхитри опонента си. Но в този бой Джошуа иска да покаже своите навици и бруталност. И се надявам да видим малко повече от тази бруталност".

"Антъни не е от онези боксьори, които биха отхвърлили нечие предизвикателство. Но за да остане неговата мечта жива, той трябва да победи Усик", допълни Еди Хърн.

Олександър Усик:

"Чувствам се добре. Очаквам с нетърпение мача. Бих искал да благодаря на Един Хърн и моя тим - радостен съм, че това (б.р. - този мач) се случва!".

"Всяка битка пише история и аз и Антъни ще сътворим още едно парче от историята, нещо, за което хората ще говорят. Антъни Джошуа е суперзвезда, него дори и бабите в Украйна го познават, добави той и каза няколко думи за своя треньор Ломаченко.

"Преди бях контраатакуващ боксьор: да отстъпя, да финтирам и да нанеса удара. А той ме научи да вървя напред, да настъпвам. Физически станах по-силен. Започнахме да правим неща, които малко спортисти правят – плуване, бягане, езда, жонглиране, задържане на въздуха".

Антъни Джошуа:

"Радвам се да се върна. Много съм развълнуван за този мач. Трябва да искаш да тренираш, да се подобряваш... когато видиш прогреса си, искаш да постигаш повече и повече всеки ден. Надявам се всички да се насладят на боя, но за мен това ще е още една тренировъчна седмица".

"Не бях дълго време при аматьорите, за да познавам добре Усик, но направих своето проучване. Имам голям респект към него - той обича да се боксира, както и аз. Обичам украинския народ. Желая им успех", добави Джошуа.

"Не съм лесен противник за никого. Обичам да се бия. Тук съм, благословен съм, щастлив съм и не приемам нищо за даденост. това е моята страст за следващите Х години напред във времето".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички