След Джошуа и Кличко: Незаконни решения и грабеж за 3-тата загуба в кариерата на Кубрат Пулев? (ВИДЕО)


След Джошуа и Кличко: Незаконни решения и грабеж за 3-тата загуба в кариерата на Кубрат Пулев? (ВИДЕО)
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

5545 0

Най-силният български боксьор при тежките Кубрат Пулев ще излезе за своя мач номер 33 на професионалния ринг. Негов опонент ще бъде полякът Андржей Вавржик. Въпреки проблемите си извън ринга 36-годишният състезател може да се похвали с 34 победи и едва 2 загуби.

42-годишният българин пък е с 29 успеха и 3 поражения. Две от тях идват в борба за световната титла - от Владимир Кличко и от Антъни Джошуа. А голямата мечта на Кобрата е още през 2024-та година да стигне до нов мач за световната титла.

Беше ли ощетен Кубрат Пулев при третата загуба в кариерата си?

Какво обаче се случи в последния път, в който бе на боксовия ринг? На 9-и юли 2022-ра година за втори път в кариерата си се изправи срещу Дерек Чисора. Преди това, през месец май 2016-а, той бе победил след съдийско решение.

При мача им от миналата година, състоял се в "О2 Арена" в Лондон, Пулев загуби от представителя на домакините. След срещата обаче имаше доста дискусии - както около съдията на ринга, така и около тримата, определили резултата.

Още след края на срещата Кобрата каза на съдията на ринга, че не се е справил. Причината бе, че Чисора използва много незаконни в бокса удари, доста от които се забелязваха, докато бяха в клинч. Британски журналист пък бе категоричен, че Пулев е спечелил мача с Чисора, но се намират в Лондон.

Статистиката на CompuBox тогава показа, че българинът е успял да нанесе доста повече удари срещу опонента - 796 срещу 526. Тези на Чисора обаче били по-точни, като 33% от тях са били успешни (и съответно 25% от тези за Кубрат).

Как Дерек Чисора взе реванш от Кубрат Пулев?

След срещата самият Кубрат Пулев също сподели, че много съдии са му звъняли да му кажат, че не е загубил мача. Все пак той самият призна, че е трябвало да бъде по-убедителен.

Във въпросния сблъсък Кубрат загуби след съдийски решения 116-112, 112-116, 114-116. Вижте всички подробности и пълно развитие на мача - как неудържим Чисора си отмъсти и изпепели мечтата на Кубрат Пулев за световна титла в бокса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички