"Чакаме световните титли": Кубрат и Тервел Пулеви се целят във върха през 2024 година


"Чакаме световните титли": Кубрат и Тервел Пулеви се целят във върха през 2024 година
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg / колаж на SportLive

4258 0

След около седмица двамата най-силни българи в професионалния бокс излизат за поредните си мачове. Разбира се, става въпрос за Кубрат Пулев и за Тервел Пулев. По-малкият брат е част от галавечерта на Кобрата срещу поляка Андржей Вавржик.

42-годишният българин ще се бори за победа, която ще го доближи към голямата цел през 2024-та година. Ивайло Гоцев, който е промоутър на братята, сподели, че те ще се борят за световните титли в своите категории.

Кубрат Пулев и Тервел Пулев световни шампиони в бокса?

Кобрата вече имаше две възможности при най-тежките, но първо загуби от Владимир Кличко, а след това и от Антъни Джошуа. Той ще се бори за трети шанс догодина, а Тервел ще търси първа златна възможност за полутежката категория.

"Интересен факт е, че братя Пулеви влизат на ринга, а аз в мениджърския бизнес по едно и също време - около 1993 година. 30 години по-късно сме един екип, заедно. Работим, за да стигнем до финала този път. Използваме натрупания опит, за да докараме първия истински български световен шампион в тежка категория.

Това е короната на боксовия бизнес. Малкият брат пък може да спечели титлата в полутежка категория. Един след друг през 2024 година. Това са нашите планове. Братя Пулеви са в супер форма, имат опит и менталната сила да спечелят световните титли" - заяви Гоцев пред bTV.

По време на подготовката за сблъсъка с Андржей Вавржик пък Кубрат Пулев се оказа окървавен и коментира какво е състоянието му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички