Неудържим Дерек Чисора си отмъсти и изпепели мечтата на Кубрат Пулев за световна титла в бокса


Неудържим Дерек Чисора си отмъсти и изпепели мечтата на Кубрат Пулев за световна титла в бокса
Снимка: Getty Images

106747 0

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев отстъпи на Дерек Чисора и допусна трета загуба в кариерата си на професионалния ринг. Шест години след първия мач между двамата Чисора взе реванш за загубата си и спечели с разделено съдийско решение - 116-112, 112-116, 114-116.

Дуелът между двамата под наслов "пълна касапница" се проведе в зала "О2 Арена" в Лондон. Чисора започна изключително агресивно срещата, а освен това през целия мач обработваше тялото на Пулев, като вкара куп мощни удари, които му помогнаха за крайния успех.

Първият по-тежък момент в мача за Кубрат дойде в края на седмия рунд, когато мощен удар от Чисора отвори аркада на българина. Кобрата понесе още няколко тежки удари, но изкара до края на рунда, а още в следващата част успя да се стабилизира и на свой ред да разклати Чисора.

Кръв, смях, гняв: Зрелището Пулев - Чисора в СНИМКИ (ГАЛЕРИЯ)

В следващите рундове Кубрат премина малко повече в атака, но Чисора му отвърна с перфектна защита, както и с отлични контраатаки, които му донесоха още позитиви. Мачът остана нерешен до самия край, а в последния рунд британецът дори се хвърли да търси нокаут, но без резултат. 

В крайна сметка мачът завърши без нокдауни и без особено критични моменти за двамата боксьори, освен аркадата на Пулев в седмия рунд. Българинът обаче понесе изключително много тежки удари, които в крайна сметка наклониха везните в полза на Чисора.

Това е трета загуба в кариерата на Пулев на профи ринга след пораженията от Владимир Кличко през 2014-а и от Антъни Джошуа през 2020-а (и двете в мачове за световната титла). Поражението на практика пречупи надеждите на Пулев да стигне до нов мач за световната титла в тежка категория.

Развой на мача Кубрат Пулев - Дерек Чисора

Кубрат Пулев и Дерек Чисора пристигнаха в "O2 Arena" със стил и класа, като Кобрата бе придружен от брат си и треньора си, докато британският боксьор бе със съпругата си и децата си. Кубрат демонстрира отлично настроение и бързо си полегна на дивана, където бе настанен до началото на двубоя.

Кобрата излезе първи на ринга, като бе посрещнат с мощни освирквания от местната публика. Българинът се придвижи към боксовия ринг под звуците на популярната българска песен "Притури се планината" на Стефка Съботинова (ВИДЕО).

Рунд 1

Още в първите секунди Пулев и Чисора влязоха в клинч, при който британецът се възползва да нанесе няколко удара в тялото на Кобрата. В следващите секунди Чисора продължи да налага тежки удари в тялото на Кубрат. Малко след това дойде и първото предупреждение от арбитъра за чиста игра.30 секунди преди края на рунда Чисора вкара много мощно кроше в главата на Кобрата, а още един такъв последва и в самия край.

Рунд 2 

Кубрат веднага коригира играта си от първия рунд и излезе много по-агресивно за втората част. Българинът нанесе няколко точни попадения в тялото и в главата на Чисора, с което показа, че мачът няма да бъде никак лек за британеца. В по-голямата част от рунда Кубрат бе в атака, докато Чисора се защитаваше. Чисора опитваше във всеки удобен момент да нанесе удари към Пулев, който обаче бе по-предпазлив в отбрана и не му позволяваше. Вместо това кроше отнесе съдията, който се оказа на пътя на дясната ръка на Чисора в края на частта.

Рунд 3

Агресивната игра на Чисора в първите два рунда даде отражение в третата част, където британецът вече изглеждаше изморен. Чисора се хвърляше в атака без да мисли за защитата, което в определени моменти му носеше резултат, а Кубрат не се възползва от необмислените му атаки. В края на рунда пък Кобрата получи предупреждение от съдията за непозволени удари.

Рунд 4

Чисора продължи да следва тактиката си да играе максимално агресивно и да търси нокаут, с който да победи Кобрата преди да са навлезли в по-късните рундове, когато българинът се очаква да е по-свеж. На 1:18 преди края Чисора вкара точно попадение в главата на Пулев. И в този рунд обаче Кубрат срещна затруднения да неутрализира агресията на британеца, като получи и доста удари в тялото. 

Рунд 5

Петият рунд започна в малко по-спокойно темпо за двамата боксьори, като Чисора леко свали оборотите. В средата на рунда Чисора се възползва от клинч, за да нанесе нови удари в тялото на Кубрат. В края на рунда дойде и първият момент в мача, в който Кобрата проведе по-продължителна и успешна атака срещу Чисора, която може би му спечели рунда.

Рунд 6

В шестата част Дерек Чисора отново се хвърли в атака, като двамата боксьори си размениха по няколко мощни удара. Чисора продължи да обработва тялото на Кубрат във всеки удобен момент, като статистиката показа 55 удара за британеца в тялото на българина срещу само 11 в обратна посока.

Рунд 7

Чисора продължи да се придържа към тактиката си от началото на мача - да атакува Пулев с мощни удари в тялото във всеки един момент. Кубрат не даваше вид да е сериозно наранен от тези удари, но те даваха отражение в играта му в атака. Малко преди края на рунда Чисора нанесе много тежък удар в главата на Пулев, който отвори аркада на българина. Следващите секунди се оказаха изключително тежки за Кубрат, който понесе още няколко много тежки удари и едва оцеля до края.

Рунд 8 

Противно на очакванията, Кубрат започна прилично осмия рунд и не позволи на Чисора да продължи офанзивата си от предната част. Българинът на свой ред нанесе няколко точни попадения в тялото на Чисора. Около минута преди края Кобрата направи няколко мощни удара, които разклатиха Чисора и отново върнаха Пулев в мача. Определено рунд за Кубрат!

Рунд 9 

Деветата част продължи с размяна на много мощни удари между двамата боксьори. С изключително силно кроше Чисора успя да разклати Пулев, а българинът отвърна с усмивка налице. Двамата продължиха да се налагат много сериозно в следващите секунди, като и Кубрат, и Дерек изглеждаха способни да нокаутират другия. Кобрата понесе изключително много удари, но и бе крайно мотивиран да победи Чисора, като дори отмести съдията с ръка, за да продължат битката.

Рунд 10

10-ата част продължи със страховити удари сякаш мачът е започнал току-що. Съдията прекъсна за малко боя, за да отправи предупреждение към Кубрат за непозволена игра. На 1:11 мин. преди края Кобрата вкара мощен удар в главата на Чисора. Британецът обаче изглеждаше непоклатим въпреки тежките удари, които получаваше от българина. 30-на секунди преди края и Чисора вкара няколко мощни крошета. Накрая Кубрат удари Чисора след гонга, а британецът му отвърна със същото.

Рунд 11

Кубрат разбираше, че не е в добра позиция за спечелването на мача по точки и се хвърли в атака. Българинът притисна Чисора в ъгъла, но британецът се бе прибрал много добре в защита и освен това бе много опасен на контраатаки. В последните секунди Пулев продължи да обработва Чисора в ъгъла, но без особен резултат.

Рунд 12 

В последния 12-и рунд Дерек Чисора започна изключително агресивно, като показа желание да нокаутира Пулев. Двамата боксьори си размениха нова серия много тежки удари, демонстрирайки бокс от световно величие. В заключителните 30 секунди Пулев приклещи Чисора в ъгъла, но не успя да вкара нищо сериозно, докато Чисора отвърна с 1-2 точни удара при контраатака.

След края на рунда и Чисора, и Пулев вдигнаха победоносно ръце, но в крайна сметка двама от съдиите присъдиха победа на британеца, а един отсъди в полза на българина -116-112, 112-116, 114-116. Победа за Дерек Чисора.

Как можем да гледаме Кубрат Пулев - Дерек Чисора? 

Както вече съобщихме, българска телевизия няма да излъчи Пулев - Чисора. Добрата новина за феновете на бокса е, че битката на Кобрата срещу Дел Бой ще влезе програмата на стрийминг гиганта DAZN (линк за платформата тук!). 

Стрийминг гигантът ще излъчи и пресконференцията, и кантара преди битката между двамата, както и цялата галавечер в Лондон. ВИЖТЕ ОЩЕ: Как да гледаме Пулев - Чисора на половин цена

Преди Кубрат Пулев - Дерек Чисора - статистика, предишни двубои, закани 

Двамата се биха помежду си през 2016 година. В Хамбург Кобрата тотално надигра своя опонент в 12-рундов дуел за Европейската титла в тежка категория. Единият от съдиите обаче даде победата на Чисора по точки и Пулев трябваше да се задоволи с триумф с 2:1 съдийски гласа. Преимуществото му обаче беше очевидно. 

Кобрата има 29 победи на професионалния ринг (победата над Франк Мир не влиза в тази класация). 14 от тях са постигнати след нокаут, а единствените му поражения на ринга са от Владимир Кличко (2014) и Антъни Джошуа (2022). Победа днес може да му осигури нов път към двубой за световна титла (тази на WBA изглежда като най-възможен вариант). 

Чисора от своя страна има повече мачове на профи-ринга (44 мача), в които е записал 32 победи и цели 12 поражения. 23 от триумфите му на ринга са постигнати след нокаут. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички