Ситуацията в тежката категория става изключително заплетена - 5 причини за това


Ситуацията в тежката категория става изключително заплетена - 5 причини за това
Снимка: Getty Images/Guliver

9097 0

Тайсън Фюри се превърна в световния шампион в тежка категория на WBC, като победи предишния такъв Дионтей Уайлдър и взе пояса му. Сега обаче ситуацията в световния бокс в тежка категория става изключително сложна и заплетена, а българинът Кубрат Пулев също има своята роля за това.

Разбира се, веднага след края на големия сблъсък между британеца и американеца се появиха идеите и призивите на хората да станат свидетели на още по-голям сблъсък - между сънародниците Фюри и Антъни Джошуа, които са носители на 4-те най-ценни пояса в спорта.

Такъв дуел несъмнено би бил мечтан, но се появяват 5 огромни фактора, които ни навеждат на мисълта, че осъществяването му, поне в близкото бъдеще, изглежда граничи с невъзможнот. Ето и основните причини за това:

1. Дионтей Уайлдър има клауза, според която може да поиска реванш в следващите 30 дни.

2. Дилиан Уайт е задължителен претендент за титлата на WBC и му е обещано, че ще има такъв двубой през януари 2021 година.

3. Антъни Джошуа трудно ще се изправи срещу Фюри, защото има две задължителни защити на два колана, които трябва да се осъществят през тази година.

4. Джошуа най-вероятно ще се изправи срещу българина Кубрат Пулев в защитата на IBF през първата част на тази година, а по-късно през 2020-а трябва да защитава WBA колана срещу задължителния претендент Александър Усик.

5. Чарлс Мартин (който бе победен от Джошуа за колана на IBF) победи Джералд Вашингтон и си осигури задължителен опит за колана на IBF.

ФЮРИ ПРЕНЕБРЕГНА УСПЕХА НАД УАЙЛДЪР, СПОДЕЛИ ПИКА В КАРИЕРАТА СИ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички