Шоу в бокса: Уайт "развя бялата кърпа" срещу Фюри - не се появи (ВИДЕО)


Шоу в бокса: Уайт "развя бялата кърпа" срещу Фюри - не се появи (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5754 0

Световният шампион в тежка категория Тайсън Фюри обвини Дилиън Уайт в „развяването на бялата кърпа“, след като претендентът не се яви на пресконференция преди сблъсъка им за пояса на Световния боксов съвет (WBC) на 23 април на „Уембли“.

Промоутърът на Фюри – Франк Уорън, който спечели правото да домакинства на изцяло британския сблъсък в най-скъпия боксов мач в историята, също не бе доволен от отсъствието на Уайт, окачествявайки го като „позорно“.

Уайт, задължителният претендент за непобедения на ринга Фюри, се подготвя за мача в Португалия и, според Уорън, отказал предложението да се качи на частен самолет до Лондон за днешната пресконференция на „Уембли“.

"Ще бъда смазан": Тайсън Фюри прочете мислите на Уайт

„Преди бях „Знаете ли какво, когато казвам нещо за Дилиън Уайт, той винаги ми отвръща и се разстройва и изригва – сега положението е „Казвай каквото си искаш за човека“. Това ми дава далеч повече самочувствие, невероятно е. Със сигурност е развял бялата кърпа в моите очи. Не иска да се изправи лице в лице с мен, защото ще види този пламък в очите ми и ще си помисли „Ще бъда смазан“, каза 33-годишният Цигански крал.

Уайт ще получи едва 20% от чека и имаше информации, че 33-годишният боксьор е търсел друго споразумение преди да подпише договора за сблъсъка. Въпреки това, Фюри каза, че Уайт е напът да „получи най-голямата заплата в живота си“.

Уайт взима 8 пъти по-голям хонорар, отколкото Фюри от битката си с Кличко

Уорън заяви, че Уайт получава повече от свои колеги, които се били за първи път за световна титла в кариерата си. „Никога не съм чувал за боксьор, който да не се яви на пресконференция. Той получава осем пъти повече от Тайсън, когато той се би с Владимир Кличко, повече от Антъни Джошуа, когато Ей Джей се би с Чарлс Мартин, повече от Олександър Усик за мача с Джошуа."

"Шампионите залагат на себе си да победят, точно това правят за да станат кралете – печелиш титлата, получаваш парите. Просто не е правилно. Ние сме тук, но Дилиан Уайт е в Португалия, трябва да е тук. Позорно е, че не е тук, не е професионално“.

Тайсън Фюри обеща "боксов урок" срещу Уайт

Докато 33-годишният Уайт има 28 победи от 30 мача, Фюри остава непобеден на ринга, с 31 успеха и едно равенство от своите 32 срещи и смята, че е по-добър от следващия си опонент.

„Ще видите боксов урок, разликата в нивата, ще видите Ферари срещу Воксхол Корса в състезание. Не казвам, че Дилиан Уайт не е способен да спечели мач, защото има почти 30 победи, но просто има разлика в класите. Ако съм достатъчно слаб, за да бъда нокаутиран от него, то тогава не заслужавам да бъда световен шампион в тежка категория“, завърши Фюри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички