Потвърдено: Тайсън Фюри ще се бие в най-скъпия боксов мач в историята!


Потвърдено: Тайсън Фюри ще се бие в най-скъпия боксов мач в историята!
Снимка: Getty Images

13336 0

Световният шампион на WBC Тайсън Фюри ще се боксира срещу своя сънародник Дилиън Уайт, информира Sky Sports. Базираният във Великобритания промоутър на Фюри Франк Уорън постигна най-високата оферта в историята на бокса, като битката ще струва 31 милиона паунда.

Сделката на Уорън победи тази на Matchroom Boxing, която бе на стойност 24 милиона паунда. Така Дилиън Уайт ще има възможността за пръв път в своята кариера да се бие за световната титла в тежка категория. Негов съперник обаче е Тайсън Фюри, който все още няма загуба на професионалния ринг.

Мнозина се надяваха, че Циганския крал ще се изправи срещу украинеца Олександър Усик в мач, който да определи абсолютния шампион в тежка категория. Това обаче не се случи, а новината, че Фюри ще се боксира с Уайт означава, че Усик най-вероятно ще се изправи срещу Антъни Джошуа в мач-реванш.

Малко след сделката Тайсън Фюри обяви в социалните мрежи, че мачът с Уайт ще се състои във Великобритания и добави: "Големият Цигански крал се прибира у дома, Великобритания, бейби!". 

Дилиън Уайт дълго време бе №1 претендент за пояса на WBC, но трябваше да изчака трилогията между Фюри и Уайлдър, за да получи шанс да се бие за титлата. Предполага се, че Фюри ще прибере 80% от хонорара от мача с Уайт.

Тайсън Фюри се закани да размаже физиономията на Дилиън Уайт (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички