Пулев срещу Джошуа: Промоутърът на Кобрата работи с Хърн за изместване на мача?


Пулев срещу Джошуа: Промоутърът на Кобрата работи с Хърн за изместване на мача?

7704 0

Промоутърът на Кубрат Пулев в САЩ - Боб Аръм, е един от влиятелните агенти в професионалния бокс, който също иска да се осъществи обединителен двубой за най-важните титли в тежка категория между Тайсън Фюри и Антъни Джошуа. Това разкри мениджърът на Ей Джей - Еди Хърн, в любопитно интервю в навечерието на финалните преговори за сблъсъка, който цяла България чака - Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа

Американската легенда представлява и Тайсън Фюри, като е отворен към идеята за подобен двубой, но е бил категоричен, че за да се обсъди подобен вариант, то първо трябва да се уредят задължително нещата по договора за мач на българина срещу шампиона на IBF, WBA и WBO, а едва след това да се мисли как би бил възможен изцяло британският сблъсък между Джошуа и Фюри. 

"Говорих и с МТК (бел.ред - промоутърската компания на Тайсън Фюри), както и с Боб Аръм, и им казах, че ако има възможност, искам да го направим. Аръм каза първо да уредим нещата за мач Пулев срещу Антъни Джошуа, което ще стане до няколко дни, и след това, ако се появи възможност в следващите седмици, ще видим какво можем да направим", коментира Еди Хърн в интервю за "Seconds Out". 

Популярният мениджър вярва, че сега трябва да се действа за осъществяването на подобен двубой, защото такава възможност не се появява често в бокса и трябва да се използва, за да бъде организиран най-великия мач в историята на професионалния бокс

"Когато говори за абсолютен световен шампион, трябва да знаем, че прозорецът е много малък за реализиране на подобен двубой. И трябва да действаме. Както знаем, Боб Аръм е промоутър и на Тайсън Фюри, и на Кубрат Пулев. Той може да маневрира между двамата. Ако той дойде при мен и каже, че Кобрата е готов да изчака, искаш ли да направим мача Джошуа - Фюри? Готово е! Ще го направим юни/юли. 

Другият фактор е Уайлдър, който иска реванш. Но може и да почака за него, ако му платим да изчака мач Фюри - Джошуа", сподели Хърн и увери, че самият Боб Аръм, а и цялата боксова общественост, имат интерес британският сблъсък да се проведе. 

"Боб иска да направи Джошуа - Фюри. Това би било един от най-великите мачове в историята на бокса. Всеки иска този сблъсък. Ако в крайна сметка Уайлдър и Фюри направят реванш, надявам се да е през юли, защото след това можем да направим мач между победителя и Джошуа през ноември или декември. Ако изчакат много за реванша, този мач отпада, защото Дилиан Уайт има гарантиран мач за февруари 2021 година, а след това кой знае какво може да стане", завърши интервюто си Еди Хърн. 

От думите му става ясно, че даденият от IBF срок за договарянето на мач Кубрат Пулев - Антъни Джошуа ще бъде спазен (3-и март). На този етап обаче изглежда напълно нереалистично Пулев да приеме възможността да подпише договор, а после да чака победителя измежду Джошуа и Фюри. Нещо повече, в последните дни българинът неколкократно подчерта, че няма търпение да се качи на ринга, като Пулев отправи ясно послание към Джошуа, а и разкри за безумно искане на шампиона (подробности тук)

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Под лупа


На Острова да си записват: Как Симеоне неутрализира тотално Ливърпул?

Само преди седмица медиите на Острова публикуваха много интересно наблюдение, а именно, че Ливърпул е по-опасен...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама