Припомниха кошмарна загуба на Усик в Пловдив преди сблъсъка с Джошуа


Припомниха кошмарна загуба на Усик в Пловдив преди сблъсъка с Джошуа
Снимка: Getty Images

2903 0

Претендентът за световната титла в професионалния бокс в тежка категория Олександър Усик няма поражение на професионалния ринг. Sky Sports обаче припомни най-тежката загуба на украинския боксьор, която се случи на аматьорско ниво преди цели 15 години.

През 2006 г. Усик се бие в средна категория на Европейското първенство в Пловдив. Тогава в полуфиналите украинецът е спрян от представителя на Русия Матвей Коробов, който побеждава с разлика от цели 20 точки. Впоследствие Коробов става и европейски шампион.

ЕТО КОЙ ЩЕ ИЗЛЪЧВА СБЛЪСЪКА ДЖОШУА - УСИК В БЪЛГАРИЯ

"Изпратих го в нокдаун, мисля че го свалих на земята. Ако не греша, това се случи във втори рунд. Третият рунд беше спрян поради голямата разлика в точките, защото аз бях много напред в резултата", си спомня Коробов.

"Да спечелиш срещу Усик с 20 точки сега е невероятен резултат, но по това време не беше изненада за никого. Може би всеки го очакваше. Разбира се, Антъни Джошуа е по-висок, но вярвам, че Усик може да се справи. С неговата скорост и работата с краката, с неговите комбинации, той може да победи Джошуа", добави руснакът.

Вижте и най-зрелищния нокаут в кариерата на Усик.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички