Потвърдено: Олександър Усик срещу Дерек Чисора в боксов сблъсък в легендарната "О2 Арена"


Потвърдено: Олександър Усик срещу Дерек Чисора в боксов сблъсък в легендарната "О2 Арена"
Снимка: Getty Images/Gulliver

3996 0

Украинецът Олександър Усик ще се изправи срещу британеца Дерек Чисора на ринга в тежка категория на 23 май в митичната зала "О2 Арена" в Лондон. Това може да се окаже последната стъпка за Усик преди евентуален мач за световната титла срещу Антъни Джошуа.

Рискът за Усик не е малък, като в едва втория си мач в тежка категория украинецът ще се опита да победи един от най-опитните и корави съперници на ринга. Усик напусна полутежка категория като абсолютен шампион, след като спечели всички възможни пояси, а сега се е насочил и към световните титли в елита на боксовия ринг.

През ноември 2018-а Усик отново бе в Англия, когато защити четирите си пояса в полутежка категория срещу Тони Белю, а през ноември м. г. постигна и първата си победа в тежка категория срещу Чаз Уидърспуун. "Да се боксирам в Манчестър през 2018-а бе страхотно преживяване, сега ще го направя и в Лондон в "О2 Арена" и нямам търпение да се боксирам пред британската публика", заяви Усик.

На свой ред Чисора заяви: "Той може и да е абсолютният световен шампион в полутежка категория, но на 23 май ще му покажа какво е усещането да бъдеш ударен в тежка категория." Едва качил се при най-големите имена на боксовия ринг, Усик вече бе спряган за мач срещу Антъни Джошуа, но в крайна сметка британецът бе принуден да се изправи срещу задължителния претендент за титлата на IBF Кубрат Пулев.

Кобрата се очаква да се изправи срещу Джошуа на 20 юни в Лондон - на стадиона на футболния гранд Тотнъм. В същото време промоутърът на Ей Джей Еди Хърн заговори за това, че двубоят Джошуа - Пулев няма как да се състои (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички