Усик няма да чака Джошуа за следващия си бой, но срещу кого ще се изправи?


Усик няма да чака Джошуа за следващия си бой, но срещу кого ще се изправи?
Снимка: Getty Images/Guliver

2608 0

Олександър Усик планира да има друг бой преди да се изправи срещу Антъни Джошуа, тъй като не иска да чака до края на 2020 година преди отново да се качи на ринга. Задължителният претендент на IBF Кубрат Пулев е водещ в надпреварата да бъде следващият опонент на Джошуа, което означава, че Усик трябва да реши дали да изчака възможността си или да рискува, като се бие с някой друг.

Мениджърът на украинеца - Егис Климас, обяви пред Sky Sports, че Усик предпочита втория вариант. Дерек Чисора и Джоузеф Паркър са двата варианта за първия бой за 2020 година пред Усик. Възможността коланът на WBO да бъде овакантен, ако Джошуа избере Кубрат, все още не се е осъществила. Това означава, че Усик ще рискува да се бие в двубой без значима титла.

Джошуа има срок до 31 януари, в който да обяви следващия си съперник и дали това ще е Кобрата. Наскоро българинът определи двубоя като почти договорен, но все още няма нищо официално подписано.  "Смятам, че началото на май или краят на април е идеално време този мач да се случи. По мои изчисления, 90% това е вече факт", сподели Кубрат Пулев.

А как ще завърши Джошуа - Пулев, според компютърна симулация вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички