Потвърдено: Ломаченко отказа огромен мач - остава в Украйна да се бори


Потвърдено: Ломаченко отказа огромен мач - остава в Украйна да се бори
Снимка: Getty Images

2674 0

Една от най-големите спортни звезди на Украйна - боксьорът Василий Ломаченко, отказа огромен шанс за своята кариера, за да остане в своята страна. Разбира се, причината за това е конфликтът Русия - Украйна, който оказва огромно влияние и на спорта по различни начини.

Ломаченко е получил одобрението на кабинета на Влодимир Зеленски и това потвърди самият Боб Аръм. Битката трябваше да е срещу Джордж Камбосос, който притежава трите световни титли в леката категория. Точно поради това потенциален сблъсък щеше да е мечтан шанс за Ломаченко да се върне на върха.

Боят трябваше да се състои на 5-и юни в Мелбърн и щеше да е сред най-високоплатените битки в модерния бокс. Въпреки това мениджърът на Ломаченко Егис Климас се е свързал с лагера на опонента и го е уведомил, че украинеца няма да участва в битката без значение от "зелената светлина", получена от правителството.

"Уважавам твоето решение и напълно го разбирам. Моля се за теб и за твоята страна. Моля те остани в безопасност и щом измета пода с Девин, ще осъществим тази битка между двама истински шампиони" - написа Камбосос, след като стана ясно решението на Ломаченко.

Друг украинец - Андрий Шевченко, отправи съвет към руснаците и ги предупреди, че хората в Русия не знаят истината.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички