Владимир Кличко: Ще останем силни, защото волята ни е по-силна от всяка армия


Владимир Кличко: Ще останем силни, защото волята ни е по-силна от всяка армия
Снимка: Getty images

4984 0

Украинската легенда в бокса Владимир Кличко направи поредния си коментар за войната, която Русия води срещу неговата страна. Бившият световен шампион в тежка категория посочи решителността на украинците да се борят за своята земя и да не се предават, въпреки всичко.

"Мисля, че руското правителство сбърка, когато реши да започне тази война. Мислеха, че ще ни изловят за 2-3 дни. Така нареченият блицкриг не проработи. Те мислеха, че ще приветстваме руската армия, но това не се случи. В окупираните градове хората излизат с украински знамена пред руските танкове и показват: "Това е Украйна, прибирайте се. Нямате какво да правите тук. Това е нашата страна, просто си идете у дома", коментира Кличко, цитиран от "Fightnews.info".

"Мирните хора без оръжие демонстрират, че ние сме украинци. Това е нашата земя, нашият дом. Това е мястото, където децата ни ходят на детска градина и на училище. Тук градим бъдещето си, живеем живота си. Тук са погребани нашите родители. Това е нашият дом, така че нищо няма да ни накара да бягаме или да си спасяваме живота. Не, ние ще се защитим. Ще останем силни, защото нашата воля е по-силна от всяко оръжие и от всяка армия", отсича Владимир. А ето каква героична заявка направи брат му Виталий.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички