Украинецът Андрий Шевченко отправи съвет към руснаците и обяви: Повечето хора в Русия не знаят истината


Украинецът Андрий Шевченко отправи съвет към руснаците и обяви: Повечето хора в Русия не знаят истината
Снимка: Getty Images

1439 0

Бившият нападател на Челси Андрий Шевченко даде интервю пред "Daily Mail", в което коментира случилото се с руския собственик на "сините" Роман Абрамович.

Той заяви, че първоначално не е вярвал, че може да се стигне до такъв развой на събитията с богаташа, но добави, че "има много руснаци, които искат да спрат войната":

"Още в началото казах, че не вярвам, че това може да се случи. С него (б.р. - Абрамович) имахме дълга връзка и не мисля, че вече ще бъде същото. Но също така знам, че има много руснаци, които искат да спрат войната", каза Шева и отправи съвет към тях:

"Моето съобщение към тях винаги ще бъде едно и също: Излезте на улиците. Знам, че не е лесно. В Русия е опасно. Но единственият начин да бъде спряна войната е като се казва истината. Повечето хора в Русия не знаят истината".

"Историята, която Челси изгради, не може да бъде отменена или изтрита. Феновете на Челси винаги ще стоят зад клуба, защото го обичат. Знам, че е труден момент. Искам само едно - да има мир в моята страна, да спрат убийствата на невинни хора, да спрат убийствата на деца", продължи Андрий Шевченко.

Относно масовите отстранявания на руски спортисти от международни турнири, той заяви, че напълно подкрепя тази стъпка, след като войната все още не спира и добави: "Трябва да ги поставим под напрежение. Руският президент, не искам да му казвам името, каза, че това е 'специална операция'. Това не е специална операция. Това е убиване на невинни".

Всичко за конфликта между Русия и Украйна и неговото отражение в спортния свят, можете да четете в SportLive.bg (посетете линка)

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Бокс

Ревю на Fite.tv - мачовете на братя Пулеви, много бой, забавление и отлична цена

Съвсем скоро ще видим завръщането на Кубрат и Тервел Пулеви на ринга. Двамата се изправят съответно срещу Джери...

Реклама
Най-четени новини

виж всички