Усик и Ломаченко може да напуснат Украйна, за да се бият на ринга


Усик и Ломаченко може да напуснат Украйна, за да се бият на ринга
Снимка: Getty Images

2248 0

Шефът на промоутърската компания "Top Rank" Боб Аръм заяви, че боксьорите Олександър Усик и Василий Ломаченко могат да напуснат Украйна по време на войната с Русия. Американецът заяви, че украинското правителство е направило изключение за двамата спортисти, тъй като на мъжете на възраст между 18 и 60 години е забранено да напускат страна заради военното положение.

И на Усик, и на Ломаченко им предстоят мачове съответно срещу Джордж Камбосос и Антъни Джошуа. И двамата обаче почти от началото на войната в родината им участват в Териториалната отбрана на различни райони.

"Чудесното украинско правителство е в постоянна връзка с нас, когато става въпрос за Ломаченко и Усик. Те разбират невероятната обществена стойност на това те да напуснат Украйна, да тренират и да участват в боеве за титли. Надявам се, че скоро войната ще свърши, но ако не се случи, тогава ще трябва да се връщат, за да бранят родината си", коментира Аръм пред YouTube-канала Combat Sports on Fanatics View.

Промоутърът обяви, че и двамата боксьори още не са решили дали ще напуснат бомбардирана Украйна, или не. "Не знам как вървят нещата и за двамата, дали ще приемат предложението на украинския културен министър да напуснат страната и да се подготвят за боеве", допълва той. А ето с какви думи Усик се обърна наскоро към агресора на страната си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички