Поставиха Джошуа - Пулев в топ 5 на нокаутите в бокса за 2020 година (ВИДЕО)


Поставиха Джошуа - Пулев в топ 5 на нокаутите в бокса за 2020 година (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/Getty Images

7107 0

Боксовите двубои през 2020 година бяха сериозно ограничени поради епидемията от коронавирус из целия свят. Въпреки това, най-важната такава се състоя и в нея дори имаше българско участие - спорът за световната титла в тежка категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев, завършила с победа за британеца.

Въпреки ограничение брой сблъсъци на Острова направиха класация за топ 5 на най-добрите нокаути за 2020 година в бокса. Очаквано, там попадна и този, който световният шампион нанесе на Кобрата. Припомняме, че Джошуа на няколко пъти изпрати Пулев в нокдаун, преди да го нокаутира в 9-ия рунд. А ето и цялата класация:

Джервонтей Дейвис срещу Лио Санта Круз

Двамата се биха един срещу друг на 31 октомври, а Дейвис, който е с прякор Танка, нокаутира своя опонент с унищожителен ъперкът, който успя да нанесе в края на 6-ия рунд при оставащи още 20 секунди. Вижте светкавичното му изпълнение във видеото по-долу.

 

Александър Поветкин срещу Дилиън Уайт

Двамата се изправиха един срещу друг на 22 август. Руснакът Поветкин осуети плановете на Уайт да се бие за световната титла през 2021 година, като го нокаутира със зрелищен ляв ъперкът в петия рунд на мача им в Брентуд, Великобритания. Така след 3 години чакане Поветкин най-сетне стана претендент, а същевременно изпрати Уайт обратно отзад на опашката.

 

Наоя Иноуи срещу Джейсън Молони

Двубоят се състоя на 31 октомври. След 20 битки и цели 17 нокаута японският боксьор вече е претендент на WBA и IBF за световен шампион в своята категория. Това се случи след впечатляващия му нокаут срещу Молони.

 

Райън Гарсия срещу Франсиско Фонсека

Боят между двамата продължи едва 80 секунди преди Гарсия да запрати Фонсека безпомощен на земята - едва в съзнание и с разперени ръце и крака в образование на "Х". Вижте само какво причини Гарсия на Фонсека във видеото по-долу.

 

Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа

В най-дългоочаквания боксов мач за годината Джошуа нокаутира своя съперник в 9-ия рунд. Българинът се представи достойно в сблъсъка, но бе тотално надигран, а неговата "ахилесова пета" в случая бяха ъперкътите. Именно след такива се стигна и до решаващия удар за нокаут към края на мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички