Първият ни олимпийски шампион по бокс смята, че тактиката на Кубрат срещу Джошуа е била грешна


Първият ни олимпийски шампион по бокс смята, че тактиката на Кубрат срещу Джошуа е била грешна
Снимка: Gulliver/Getty Images

20096 0

Първият ни олимпийски шампион по бокс Георги Костадинов говори пред предаването „Код Спорт“ по ТВ+, като сподели впечатленията си от двубоя на Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа.  Върхът в кариерата на Костадинов са олимпийските игри в Мюнхен 1972 г., когато стига до златото по драматичен начин.

"Мачът беше интересен. Кубрат се поядоса в началото, за да може да победи, но не стана работата. Докато Джошуа го изчакваше и гледаше да го подразни. Кобрата тръгна напред и какво стана – грешка. Не беше за Джошуа тази тактика от страна на Пулев. Той трябваше да го изчаква, а точно обратното стана. Джошуа го изчакваше, въртеше го оттук оттам и го нагласи", сподели той, като се съгласи, че двубоят се е развил по сценария на Джошуа. 

Според него Джошуа няма най-силния ъпекът, но дистанцията е била точна и са попаднали право в целта.  "Гордея се, че българин отиде да се бие с хора, които държат четири пояса. Това е нещо уникално!", не скри гордостта си от постижението на Кубрат.  А защо немска медия нарече Кубрат Пулев "прасе" вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички