Джошуа срещу Фюри: Кои са пречките пред мегасблъсъка?


Джошуа срещу Фюри: Кои са пречките пред мегасблъсъка?
Снимка: Guliver/GettyImages

3388 0

Дългоочакваното зрелище между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри ще се проведе през лятото на 2021 година, като това е мечтата на всеки боксов фен не само във Великобритания, но и в цял свят - двамата най-добри представители на тежка категория един срщеу друг в обединителен дуел за титлите, които държат двамата. 

Двете страни вече имат устна договорка за битката, но това не означава, че всичко в уредено за двубоя на годината. Все още има няколко детайли, които са доста ключови за официалното обявление на дуела, както и незначителни такива. Един от най-големите проблеми е фактът, че Дионтей Уайлдър все още се надява да получи реванш срещу Фюри. 

Както е известно, американският боец загуби с нокаут срещу Тайсън, но обвини Фюри в измама в двубоя и е категоричен, че има договорни взаимоотношения с британеца за реванш - нещо, което Уайлдър се опитва да докаже в съда. От лагера на Фюри са категорични, че не съществува възможност това да попречи на битката с Джошуа, а дори се говори, че и Ей Джей, и Тайсън, са готови да се откажат от титлите си, за да се осъществи двубоя. 

Другият много голям проблем е как ще бъдат разпределени телевизионните права. Както е известно, Тайсън Фюри има сделка с ESPN за излъчване на мачовете му в САЩ, както и с BT Sport за прякото предаване във Великобритания. Джошуа пък има договор със "Sky Sports" за Обединеното кралство, както и за останалия свят с DAZN, включително и в България. Възможно е телевизиите да преговарят и помежду си за съвместно излъчване на дуела и да си разпределят определени територии. 

Третият по-сериозен проблем е мястото, на което Фюри и Джошуа ще се изправят един срещу друг. Ситуацията с Covid-19 е все още неясна и, докато двата лагера се надяват на двубой на "Уембли" пред 100 хиляди души. Ако това не може да се осъществи, твърде вероятно е боксьорите да се насочат към Близкия изток. Територията вече е проучена, благодарение на битката между Ей Джей и Анди Руис, която генерира сериозни приходи. Ако двубоят не може да се проведе на Острова, то със сигурност Саудитска Арабия е №1 в списъка на Еди Хърн. 

Другите проблеми са "незначителни", като една от другите големи пречи беше Олександър Усик, но той ползва "Мачруум Боксинг" като основна мениджърска компания и ще бъде щедро компенсиран, ако позволи задължителната защита на колана на WBO да бъде отложена, за да може Ей Джей да се изправи срещу Фюри. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички