Защо Антъни Джошуа - Тайсън Фюри може да не се проведе във Великобритания?


Защо Антъни Джошуа - Тайсън Фюри може да не се проведе във Великобритания?
Снимка: Getty Images/Guliver

1486 0

Както вече бе обявено - има устна договорка за провеждане на боксовото зрелище между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри. Все още има детайли, които трябва да се разрешат, а един от тях е мястото на провеждане на двубоя.

Промоутърът Еди Хърн вече заяви, че "имаме нужда от пълен капацитет на съоръжение в Обединеното кралство", за да запазим надежда, че двубоят ще проведе във Великобритания. Притежателят на титлата на IBF, WBA и WBO Джошуа и шампионът на WBC Фюри никога не са били по-близо до договарянето на историческа битка, която да увенчае безспорния шампион в тежка категория.

Със сигурност феновете в Англия ще бъдат изключително разочаровани, ако този британски сблъсък се проведе в някоя далечна страна, но към този момент именно това е по-възможният вариант. 

"Местоположението ще бъде следващият ход в преговорите. Нашият план, след като говорихме с промоутъра на Фюри, Боб Аръм, е да сключим сделката, след което да отидем на съответните детайли. Очевидно всички бихме искали тази битка да се проведе в Обединеното кралство, както виждате Лондон отново е блокиран заради пандемията.", каза той пред Sky Sports News.

"Имаше фенове за двубоя на Джошуа срещу Кубрат Пулев, но сега това е невъзможно. Има много неизвестни в това отношение. И двамата бойци ще трябва да направят значително намаляване на хонорарите, за да се проведе тази битка във Великобритания, за съжаление. Вероятно наполовина, а без фенове, може би, 80 процента", допълни Хърн. 

"Наистина, за да ни дадат някакъв шанс, ние се нуждаем от пълен капацитет във Великобритания. Искаме да сме сигурни, че тази битка ще е приемлива и за двамата бойци. И двата лагера носят отговорност да увеличат максимално приходите за най-голямата си битка - това е върхът в кариерата им, най-големият момент.

В същото време всички признаваме, че това са двама британци, които се борят да станат безспорен световен шампион. Ако има начин да го направим във Великобритания? Фантастично". Джошуа се би в Ню Йорк и Саудитска Арабия през 2019 г., докато последните четири битки на Фюри бяха в Лос Анджелис и Лас Вегас - той също победи Владимир Кличко в Германия през 2015 г.

Преди дни се появи информация, че Джошуа и Фюри дори може да се откажат от титлите си, за да се бият (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички