От WBA не се вслушаха в Кличко - разрешиха на руснак да се бие за световната титла


От WBA не се вслушаха в Кличко - разрешиха на руснак да се бие за световната титла
Снимка: Getty Images

39898 0

Световната боксова асоциация (WBA) потвърди, че битката между Дмитрий Бивол и Канело Алварес за световната титла в лека тежка категория ще се състои на 7 май. Решението идва на фона на призива на боксовата легенда Владимир Кличко да не допуска Бивол до битката.

Кличко призова WBA да не позволява на руския боксьор да се бие за световната титла заради руската инвазия в Украйна. Редица спортни федерации наложиха забрана за участие на руски състезатели, но от WBA са категорични, че няма да спират Дмитрий Бивол, защото не е виновен за военните действия в Украйна.

„Разбираме и уважаваме позицията на Владимир Кличко. Той изрично се обърна към нас, за да не разрешаваме този мач. За нас обаче това би било несправедливо наказание спрямо Бивол и Алварес. Още повече, че г-н Бивол категорично се разграничи от случващото се в Украйна и се обяви против войната“, заявиха от WBA.

„Г-н Алварес няма вина за случващото се. Защо да го спираме от възможността да стане световен шампион в лека тежка категория? Чувстваме, че това не е редно. В същото време, WBA остава твърда в позицията да не организира мачове в Русия, докато агресията продължи“, допълват от Световната боксова асоциация.

Наскоро Владимир Кличко призова света да спре да търгува с Русия (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички