Обрат: "Пенсиониралият" се Тайсън Фюри се завръща в бокса!


Обрат: "Пенсиониралият" се Тайсън Фюри се завръща в бокса!
Снимка: Getty Images/Guliver

3563 0

Шампионът на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри, който обяви наскоро, че прекратява кариерата си, е променил решението си и ще се завърне към бокса. Неговите промоутъри са уведомили WBC, че той ще продължи да се бие, съобщава Sky Sports.

Битката Джошуа - Усик накара Фюри да се завърне в бокса

Повод за промяната на решението на Фюри вероятно е скорошната битка за останалите три големи шампионски пояса в тежка категория между Олександър Усик и Антъни Джошуа. Украинският боксьор успя да защити титлите си и да остане шампион на WBA, IBF, WBO и IBO.

Фюри не се отказа от шампионския си пояс на WBC

Световният боксов съвет даде срок на Тайсън Фюри до днес (26 август) да заяви дали ще запази шампионския си пояс, или ще го оваканти. Промоутърите на британеца обаче са информирали организацията, че Фюри ще продължи кариерата си - решение, което той не е съобщил официално, макар и да направи такива намеци.

34-годишният Фюри заяви няколко пъти публично, че ще се бие с Олександър Усик в мач за определянето на абсолютния шампион в тежка категория. Любопитното е, че Тайсън Фюри постави главозамайваща цена, за да се бие с Олександър Усик (подробности четете в линка).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички