Промоутърът на Фюри потвърди за битка с Усик и посочи условието: Много пари!


Промоутърът на Фюри потвърди за битка с Усик и посочи условието: Много пари!
Снимка: GettyImages

3085 0

Промоутърът на Тайсън Фюри - Франк Уорън, коментира плановете за провеждане на битка с Олександър Усик за абсолютната титла в тежка категория. Украинецът е носител на световните титли в дивизията на IBO, IBF, WBA и WBO. Фюри е шампион на WBC.

Според Уорън основната пречка при организирането на мегабитката в света на бокса ще бъдат финансите. Британецът неведнъж в бпоследно време коментира, че иска огромна сума, за да се бие отново, след като по-рано каза, че се отказва от бокса.

"Проведохме предварителни дискусии преди няколко месеца и предизвикателството ще бъде да отговорим на финансовите очаквания и на двете момчета. Всичко ще се сведе до пари. В крайна сметка става дума за това да направим полезно събитието за тях. Те видяха да се предлагат пари на голфъри и други. Това не е голф, това е много по-опасно, това е уникално спортно събитие, това е спортна история", коментира промоутърът, цитиран от "Boxing Scene".

"Финансовата оферта трябва да е много голяма, защото това е основната награда в бокса, абсолютната шампионска титла в тежка категория. Трябва да е много, защото имате двама непобеждавани бойци и за първи път налице ще бъдат четири пояса", продължи Уорън.

"Проблемът за нас е, че не можем да се бием в Обединеното кралство през зимата. Ще трябва да изчакаме до края на април-май следващата година и ми се иска да е така. Има голям интерес към Саудитска Арабия. В света на бокса няма нищо по-голямо от битката за абсолютната титла", завърши той. Ето каква дата и място вече се появиха за битка Фюри - Усик.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички