Обвиниха бездомник за убийството на братовчеда на Тайсън Фюри


Обвиниха бездомник за убийството на братовчеда на Тайсън Фюри
Снимка: Getty Images

1678 0

Полицията във Великобритания обвини 21-годишен мъж в убийството на братовчеда на световния шампион в тежка категория Тайсън Фюри. Лиъм О‘Прей, бездомен мъж, ще се яви във Върховния съд в Манчестър и Салфорд в северозападна Англия днес, обвинен в убийството на 31-годишния Рико Бъртън, обявиха от полицията на Грейтър Манчестър.

Бъртън бе намушкан до смърт пред бар в Олтринкам, Грейтър Манчестър, в ранните часове на неделя. Фюри призова британското правителство да засили контрола върху престъпленията след използване на ножове след нападението, което полицията определи като „безразсъдно“ и „непланирано“.

Служителите на реда заявиха, че спешните служби са били повикани около 03:00 часа местно време (05:00 часа българско) в неделя. Униформените пристигнали на мястото на събитията, за да открият 17-годишен тийнейджър и 31-годишен мъж с прорезни рани, на които им било оказвана първа медицинска помощ от цивилни, преди да се стигне до намеса на полицията и парамедиците. И двамата били откарани до болница Манчестър Роял Инфърмари, където 31-годишният мъж починал от раните си, докато 17-годишното момче остава в сериозно, но не животозастрашаващо състояние.

Друг млад човек – на 20 години, също бе арестуван по подозрение в убийство и бе пуснат под гаранция. Престъпленията след използване на ножове, регистрирани от полицията, се повишиха с 10% до 49 027 провинения в годината, приключваща март 2022, от 44 642 в годината, приключваща март 2021.

ОЩЕ: Главозамайващата сума, за която Тайсън Фюри би се боксирал с Олександър Усик!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички